Otvoreno javno savjetovanje Europske komisije o zaštiti prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama

Grafika: Uz odobrenje Europske komisije

Dana 25. svibnja 2022. godine Europska komisija, Generalna uprava za trgovinu (DG Trade), otvorila je javno savjetovanje o zaštiti prava intelektualnog vlasništva u trećim zemljama.

Glavni cilj savjetovanja je utvrditi koje treće zemlje izazivaju najviše zabrinutosti s obzirom na stanje u području zaštite i provedbe prava intelektualnog vlasništva i slijedom toga ažurirati listu tzv. prioritetnih zemalja, što će biti od pomoći Europskoj komisiji da usmjeri svoja nastojanja i resurse kako bi se ojačala razina zaštite intelektualnog vlasništva u tim zemljama.

Također, izvještaji koji će biti pripremljeni slijedom ovog javnog savjetovanja bit će korisni i za poslovne subjekte koji svoje poslovne aktivnosti obavljaju u zemljama sa slabijom razinom zaštite i poštovanja prava intelektualnog vlasništva, kako bi usvojili poslovne strategije zaštite svojeg intelektualnog vlasništva kada započinju poslovanje odnosno izlaze na tržišta navedenih zemalja.

Više o samom savjetovanju i mogućnostima uključivanja zainteresiranih subjekata u savjetovanje možete pročitati na poveznici.

Javno savjetovanje bit će otvoreno do 12. kolovoza 2022. godine.
 

Datum novosti: 3.6.2022.